Vanaf 6 maanden mag je je baby laten wennen aan het drinken uit een beker. Maar welke kies je dan? Weer een ander soort stress dan flessenstress! Ik had er in korte tijd drie in gebruik. Mijn ervaringen met de anti-lekbeker van Nubby, Kruidvat en Munchkin, wil ik graag met jullie delen.

Nubby anti-lekbeker 360 graden

Anti-lekbeker

Toen Indy 6 maanden was ben ik begonnen met het aanbieden van de 360 graden anti-lekbeker van Nubby. De bovenkant van de beker is afgedekt met een deksel waar een siliconen rand in ligt. Pas als je kindje z’n lippen op de rand zet en zuigt, zou de vloeistof eruit moeten komen.

Voordeel: het is een stevige beker die goed in de hand ligt. Indy kon hem met haar 6 maanden al goed vast pakken. En een leuk design. Wij hebben de roze met bloemetjes. Hij ziet er erg vrolijk uit.

Nadeel: die van mij is echt zo lek als een zeef! Natuurlijk lekt er vloeistof uit wanneer je baby er mee slaat of hard schudt. De Nubby lekte alleen ook al als ik hem rustig onderste boven keerde. Eerlijk gezegd had ik al vrij snel spijt van deze aankoop. 

De Nubby is bij diverse winkels en online te koop, waarbij de prijs varieert van €9,99 tot €14,99.

Kruidvat 360 graden anti-lekbeker

Anti-lekbeker

Enkele weken later bezocht ik de Negen Maanden Beurs. Ik kocht de goed gevulde Kruidvat tas voor €5,- en hierin zat deze anti-lekbeker. 

Voordeel: de beker ligt fijn in de hand. Ook het materiaal van de beker voelt wat fijner aan dan de Nubby. Bij de Nubby had je toch het idee dat deze in stukken zou springen als hij op de grond viel. De anti-lekbeker van Kruidvat heeft een meer bouncy feel. Die stuitert wel als hij valt.Deze beker lekte al een stuk minder dan de Nubby. In eerste instantie was ik hier erg tevreden over. 

Nadeel: hij kan toch iets minder goed tegen de hardhandigheid van mijn dochter dan de Nubby. Al vrij snel vertoonde de rand deukjes rondom, waardoor het drinken er toch makkelijk uitstroomde. Helaas!

De Kruidvat 360 graden anti-lekbeker is te verkrijgen voor €5,99.

Munchkin 360 graden anti-lekbeker

Anti-lekbeker

Omdat de eerste beker zo lek als een zeef was en de tweede al snel kapot ging, had ik binnen een paar maanden tijd de derde anti-lekbeker aangeschaft. En dat was de Munchkin. Hail to the Munchkin!

Voordeel: geen drukke printjes maar toch een hele mooie kleur. Het oog wil ook wat. Ik koos voor de paarse beker. Het hartje op het deksel maakt het voor mij wel echt af. Ik hou van dit soort details. Het is een stevige beker, pakt makkelijk vast en deze lekt dus echt haast niet. Helemaal lekvrij zijn ze nooit, want die kleintjes zijn nu eenmaal niet zo zachtzinnig. Gooien, slaan, noem maar op. Maar in vergelijking met de andere twee bekers, lekt deze dan toch het minst hard.

Nadeel: niet echt gevonden tot nu toe. Als ik dan toch iets moet noemen, is het dat de Kruidvat en Nubby anti-lekbekers nog een afsluitdeksel hebben. Een stukje extra anti lek voor als je de beker in de luiertas meeneemt. Maar ja, als de beker al niet hard lekt, is een deksel ook niet nodig. Ik heb tenminste nog geen bodempje in de tas gehad.

De Munchkin beker is bij verschillende winkels en online te koop, waarbij de prijs varieert van zo’n € 8,95 tot € 10,99. 

Ander voordeel

Ik heb me laten vertellen dat het het beste is voor de ontwikkeling van de mondspieren (en dus ook spraak) om je kindje te laten drinken uit een open beker. De 360 graden anti-lekbekers zijn wel open bekers, maar om het knoeien tegen te gaan dek je hem toch af met het anti-lekdeksel. 
Maar… draai deze eraf en voila, open beker. Ik probeer het een beetje om en om. Eerst laat ik Indy uit de open beker drinken, waarbij ik dan de beker stuur. Daarna draai ik de deksel erop en mag ze het zelf nog even proberen. Vooralsnog wordt dat meestal een timmersessie. 🙂

Tot slot 

Dit zijn mijn ervaringen. Misschien is jouw ervaring met één van de bekers wel heel anders. Dat kan natuurlijk! Ieder z’n mening. Hopelijk heb ik je toch een beetje kunnen helpen met het vormen van een beeld. Succes!

Joyce - Indyspiratie

Mijn naam is Joyce, woonachtig in een pittoresk boerendorpje in Zuid-Holland met mijn man, onze dochter Indy (september '19) en onze hond Kayla. In het dagelijkse leven werk ik op een notariskantoor en verder hou ik erg van muziek, concerten, festivals, gezelligheid en een wijntje. Ik ben heel blij dat ik na een lang fertiliteitstraject eindelijk mama ben geworden, maar toch is het moederschap soms zoeken, lastig en worstelen. Die heerlijke onzekerheid, de zoektocht naar balans en het hoog houden van alle ballen zal voor andere mama's vast herkenbaar zijn! Lees je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *