Dag 2019, hallo 2020!

Jaaroverzicht

Wat een bijzonder jaar. Natuurlijk stond 2019 in het teken van mijn zwangerschap en de geboorte van Indy. Dat wij nog papa en mama mochten worden, hadden wij nooit meer verwacht. Het onderwerp was al zo goed als afgesloten. Wij zouden geen kindje krijgen. Totdat iemand me zei dat ik misschien gewoon een schop onder m’n kont nodig had. En die kreeg ik toen, letterlijk. Dat was het startsein voor nog één laatste ronde IVF. Met z’n tweeën gingen we 2019 in, met z’n drieën maken we ons op voor 2020!

IVF is loodzwaar. Maar ik ben wel heel dankbaar dat het mogelijk is. Zonder IVF was Indy er niet geweest, waarschijnlijk. Niet dat het nu alleen maar leuk en gezellig is hoor. Mama zijn is pittig. Je doet maar wat, op de manier waarvan jij denkt dat die het beste is. Hoe vaak ik het de laatste weken al niet tegen m’n man heb gezegd: ik weet het niet, ik doe ook maar wat. 

IVF was spannend, de zwangerschap was spannend, de bevalling was spannend en het zorgen nu voor een minimensje is alweer zo spannend. Het houdt niet op. Toch vind ik het zo mooi om te zien hoe de kleine meid zich ontwikkelt en hoe snel ook. Elke dag verbaas ik me wel weer ergens anders over. Het afgelopen jaar heb ik zoveel nieuwe dingen ervaren en geleerd. Ja, 2019 was voor mij een jaar met heel veel eersten. En misschien ook wel gelijk een jaar met heel veel laatsten. Wie weet…

Dat wij nu één kindje hebben mogen krijgen, is voor ons het grootste wonder op aarde. Of er ooit nog eens een tweede komt, weet ik echt niet. Het zal dan in ieder geval spontaan moeten, want IVF zeg ik vaarwel. 

2020 gaan wij in als gezinnetje van drie. Met waarschijnlijk weer ontzettend veel nieuwe eersten en nog meer nieuwe onzekerheden. Ik kan niet wachten om het allemaal te ontdekken en te ondervinden. 

Iedereen een prachtig 2020 gewenst!

Jaaroverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *