consultatiebureau

Op Valentijnsdag moest ik met Indy weer voor een bezoekje naar het consultatiebureau. Mooi, dacht ik, voer voor een nieuwe blog. Op het consultatiebureau gebeurt altijd wat. Deze keer geen consult, maar enkel een afspraak voor de tweede ronde vaccinaties. Dan móet er toch wel weer een leuk verhaal te schrijven zijn. Of toch niet…?

Extra weeg- en meetmomentje

Omdat ik me tijdens de zwangerschap extra heb laten inenten voor kinkhoest, gaat Indy qua vaccineren mee in het “nieuwe” schema. Deze keer valt het vaccineren daarom niet samen met een consult, maar hebben we enkel een korte afspraak op het consultatiebureau om de prikjes te laten zetten. Ik heb helemaal zelf bedacht dat ik Indy dan niet helemaal uit hoef te kleden, enkel haar broekje. De assistente komt naar ons toe en bevestigt mijn plan. Tenzij we nog een extra weeg- en meetmomentje willen? Dat wil ik wel. Ik zie aan m’n dochter dat ze is gegroeid, dus ik ben wel heel benieuwd naar de getallen die daarbij horen. Dus: toch baby uitkleden.

Deze keer is oma mee, want het leek haar wel een keertje leuk om erbij te zijn. Moet de luier niet af, vraagt ze mij, terwijl ik Indy van haar kleertjes ontdoe. Ervaringsdeskundige die ik ben ;-), kan ik haar vertellen dat dit pas hoeft als Indy op de weegschaal ligt. Op het meetapparaat houdt Indy oma’s hand stevig vast. Ik weet zeker dat oma hier volop van geniet. Indy ook, zo lijkt het. Ze bestudeert alles om zich heen en vindt ook de assistente erg interessant. En aardig. Want ze ligt heel lief naar haar te lachten.

Mijn idee dat Indy alweer goed gegroeid was, klopte overigens. In een maand tijd is ze weer bijna een kilo aangekomen en zo’n 3 centimeter gegroeid.

Tweede ronde prikjes

We mogen mee met de assistente voor de tweede ronde prikjes. Ik merk aan mezelf dat ik het al een heel stuk minder spannend vind dan de eerste keer. In zijn geheel hangt er eigenlijk wel een heel ontspannen sfeer op het consultatiebureau. Het is niet druk op het bureau en iedereen lijkt in een goede bui te zijn. Zo ook Indy, totdat ze het prikje in haar linkerbovenbeen krijgt. Ze geeft een soort vertraagde reactie. Het is eerst een seconde of 2 stil, maar dan begint ze toch te huilen. 10 seconden denk ik, meer niet. Ze verbaast me, eerlijk gezegd. Dat ging goed!

Bij prik 2 is de vertraagde reactie er niet meer, maar laat ze gelijk van zich horen. Maar wederom een paar seconden. Ook voor haar went het, neem ik dan maar aan. Voor de vorm pak ik haar op om te troosten, maar het huilen is alweer gestopt. Na de gebruikelijke “zijn er nog vragen” en “fijne dag nog”, staan oma, Indy en ik alweer in de aankleedruimte en kunnen we onderweg.

Rustiger vaarwater

Nou zeg! Dat ging soepel. Daar had ik helemaal niet op gerekend. Geen grappige anekdotes, geen emotionele mama omdat de baby niet te troosten is, geen andere bijzonderheden. Niks. Dan nog maar kort een verslagje van week 7 van 2020. Komt ‘ie: het ging goed.

Tja, ik kan er ook niks aan doen. Ik heb voor nu even niks te mekkeren. Vorige week kreeg ik van de Oei Ik Groei-app nog een pushbericht dat Indy was begonnen aan sprong 5, dus ik maakte me op voor weer een onrustige periode met veel huilen en mopperen. Maar deze eerste week verliep eigenlijk heel goed. Klopt af op hout. Ik heb het idee dat we, voor nu, benadruk ik nog maar eens, in wat rustiger vaarwater zijn gekomen. Indy lijkt steeds meer te wennen aan de dagelijkse routine.

De kleine meid is overdag tevreden, bestudeert papa en mama heel aandachtig, is volop de wereld aan het ontdekken, speelt zelf, doet haar slaapjes zonder mopperen en laat het luchtalarm niet meer afgaan als het flessentijd is. Rond 17.00 uur heeft ze nog steeds haar mopper-/huiluurtje, maar dat mag. Doorslapen heeft ze ook nog niet herontdekt. Dat zou wat ons betreft nu wel snel een keer mogen gebeuren, maar vooruit. Ik heb afgelopen week eindelijk, voor het eerst, het gevoel gehad dat ik het een klein beetje onder de knie ga krijgen, dat mama spelen.

Als het aan mij ligt, zetten we deze positieve flow nog lang door!

Joyce - Indyspiratie

Mijn naam is Joyce, woonachtig in een pittoresk boerendorpje in Zuid-Holland met mijn man, onze dochter Indy (september '19) en onze hond Kayla. In het dagelijkse leven werk ik op een notariskantoor en verder hou ik erg van muziek, concerten, festivals, gezelligheid en een wijntje. Ik ben heel blij dat ik na een lang fertiliteitstraject eindelijk mama ben geworden, maar toch is het moederschap soms zoeken, lastig en worstelen. Die heerlijke onzekerheid, de zoektocht naar balans en het hoog houden van alle ballen zal voor andere mama's vast herkenbaar zijn! Lees je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *