Fase: kliederen tijdens de fles

Alles is een fase toch? Je kan alle fases wel een naampje geven. Sommigen duren heel kort, sommigen wat langer, sommigen zijn eenmalig en sommigen komen om de haverklap terug. Indy kan doorgaans haar flesje heel netjes leegdrinken. Maar nu even niet. Ik noem de fase waar wij nu in zitten de “hoe maak ik er een potje van als ik m’n flesje moet leegdrinken”-fase. 

De eerste 5 minuten gaat het nog wel. Braaf ligt ze bij me en drinkt rustig. Maar dan begint het hoor. Heel leuk dat ze nu ruim 11 weken oud is en haar hoofdje zelfstandig kan draaien, maar ik moet er met de fles de hele tijd achteraan. Van voor, naar achter, van links, van rechts. Soms gaat het van links naar rechts schudden ook vrij vlot. Ze schudt van nee, zegt mijn man dan. Nou, haal de fles maar eens uit haar mond, zeker weten dat het geen “nee” was!

Ze heeft er nu ook een handje van om met haar knuistjes steeds tegen de fles te slaan. Ja, en hard! Zo klein, maar zo sterk. Het zal de eerste keer niet zijn dat ze de fles uit haar mond slaat. De fles tuimelt dan uit mijn hand, achter haar hoofdje langs op de bank. Ondertussen blijft mevrouw stug droog doordrinken. Het ziet er niet uit, met die melk-ringbaard om haar mond. Ik pak de fles er weer bij en probeer het nog een keer. 

Maar dan de klap op de vuurpijl, want je moet tenslotte doen waar je goed in bent: je pamper vol kledderen, terwíj́l je aan het drinken bent. Tussen elke voeding heeft ze 3 tot 4 uur de tijd om een poepmomentje in te lassen, maar nee hoor, dat moet dan precies op het moment dat ze moet drinken. En aangezien persen en zuigen niet al te best op hetzelfde moment gaat, maar ze dat toch graag wil proberen, sprietst de voeding links en rechts langs de fles eruit. Joe! Als het al geen kliederboel was, is het dat nu wel. 

Als we het weer een keer proberen, want die fles is tenslotte nog niet leeg, ik weer het hoofdje volg met de fles en ze voor de 8e keer de fles uit mijn handen slaat en ik nu toch wel een beetje gefrustreerd raak, kijk ik naar Indy die heel onschuldig met haar grote ogen ligt te knipperen en me een hele brede smile schenkt. Zucht… Geduld Joyce, geduld. Ook dit gaat weer voorbij!

One thought on “Fase: kliederen tijdens de fles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *