Zoals ik al eerder zei, voeding en alles wat daarbij komt kijken is, als je het mij vraagt, de grootste onzekerheid bij nieuwe mama’s. Tenminste, bij mij wel. Hoeveelheden, tijdstippen, voeden op verzoek of met een schema en ga zo maar door. Ik heb weer een nieuwe: wanneer moet je nou overstappen naar een andere speen op de fles? Echt van die beslissingen waar je je helemaal onzeker van kan gaan voelen. Ik dan…

Ik schreef al eerder dat we in de “hoe maak ik er een potje van als ik m’n flesje moet leegdrinken”-fase zaten. Omdat dat toch wel aanhield, ging ik op onderzoek uit naar wat er dan aan de hand kon zijn. Google is nog nooit zoveel geraadpleegd als tijdens mijn zwangerschap en nu zetten we dat gewoon voort. Overal waar ik onzeker over ben, wordt nagekeken op internet. Om dan vervolgens nog onzekerder te worden uiteraard, want iedereen heeft natuurlijk weer een andere mening of uitleg.

Wij gebruiken voor Indy de Dr. Browns fles (waar we trouwens wel heel tevreden over zijn) met de speen maat 1. De volgende maat speen, maatje 2, is bedoeld voor baby’tjes vanaf 3 maanden. Maar ja, het is natuurlijk niet zo dat ze tot 1 dag voor de 3 maanden maat 1 kunnen gebruiken om vervolgens de volgende dag ineens over te kunnen op de grotere maat. Daar komt ie weer: alle baby’tjes zijn verschillend en zullen zich daarom ook allemaal in een ander tempo ontwikkelen. Hm, zou dat het dan zijn?

Indy is qua hoeveelheid voeding over het algemeen een bovengemiddelde drinker. Dat staat er netjes hè? Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat ze gewoon een klein vreetzakkie is. Uiteraard heeft ze fases dat ze niet elke fles leegdrinkt, maar over het algemeen drinkt ze meer dan de lijstjes van internet en uit de boeken. Na verschillende websites te hebben geraadpleegd, las ik op de website van Wij dat kindjes vaak na verloop van tijd wat onrustig kunnen gaan drinken, omdat de stroom melk te langzaam gaat. Hey, dat komt me bekend voor! En dat past ook wel bij Indy. Nou, vraag beantwoord dan, zou je zeggen.

Not. Op een of andere manier vind ik het moeilijk om die knoop door te hakken. Sowieso een herkenbare karaktertrek voor mij. Keuzestress is er ook zo één die mij heel goed past. Je kan het als ouders eigenlijk niet fout doen, las ik al op veel websites en in comments van andere nieuwe mama’s. En toch ben ik daar nou precies bang voor, dat ik het fout doe. Onzin, ja dat weet ik. Maar toch hè.

Ik heb het overigens wel gedaan. Overstappen naar een grotere speen. Bij twijfel niet inhalen kon ik hier toch redelijk aan de kant zetten. Toch maar gewoon proberen. En wat denk je? Je doet het niet fout! Ik ken Indy inmiddels een klein beetje en ik voelde ergens diep van binnen wel dat ze toe was aan een grotere speen, maar ja, beslissingen van deze omvang nemen, is toch echt heel moeilijk.

Nu lach ik er weer om, wat maak ik me ook druk? Tot de volgende beslissing weer genomen moet worden…

Joyce - Indyspiratie

Mijn naam is Joyce, woonachtig in een pittoresk boerendorpje in Zuid-Holland met mijn man, onze dochter Indy (september '19) en onze hond Kayla. In het dagelijkse leven werk ik op een notariskantoor en verder hou ik erg van muziek, concerten, festivals, gezelligheid en een wijntje. Ik ben heel blij dat ik na een lang fertiliteitstraject eindelijk mama ben geworden, maar toch is het moederschap soms zoeken, lastig en worstelen. Die heerlijke onzekerheid, de zoektocht naar balans en het hoog houden van alle ballen zal voor andere mama's vast herkenbaar zijn! Lees je mee?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *