Hongerrr!

Waren we de eerste week nog onzeker of Indy wel genoeg dronk, zo waren we de week erop weer om een andere reden onzeker. Net als je voor jezelf hebt besloten dat je je er qua voeding niet druk om zou maken (ze zou tenslotte zelf aangeven wanneer ze genoeg heeft) slaat de meter naar de andere kant uit. 

Ontdekken hoeveel melk je kindje nodig heeft, is best lastig. We waren er net van overtuigd dat Indy wat minder dan gemiddeld nodig heeft, toen ze ineens de fles iedere keer heel goed en vlotjes leeg dronk en daarna op het punt kwam dat dat flesje van 90cc al niet meer genoeg was. Maar je kent alle huiltjes van je baby na een week nog niet, dus mama natuurlijk in de stress want wat zou er nou zijn?

Gelukkig is “honger” wel één van de dingen waar je bij huilen als eerste aan denkt en ja hoor, nog wat extra voeding en de kleine dame was weer content. Op dat punt miste ik iemand in mijn omgeving die me zei dat ik kon gaan ophogen, want daar dacht ik zelf niet aan. En als ik er aan dacht, durfde ik niet,want hoeveel moest ik dan ophogen? Of moest ik misschien vaker de fles geven? En hoeveel tijd laat ik er tussen? Voeden op verzoek of volgens een schema? Moeilijke keuzes voor een nieuwe moeder….

Nogmaals het pak van de flesvoeding goed lezen, overleggen met andere nieuwe mama’s en vooral veel Google-en gaf uiteindelijk het antwoord. Maar dat zijn natuurlijk alleen maar richtlijnen, het laatste woord was uiteraard nog altijd aan Indy. Die taal kregen we wel snel onder de knie, want genoeg was genoeg en tekort was tekort. Loud and clear! 

Je raadt het al, mijn onzekerheid sloeg al snel om naar: krijgt ze nu niet veel te veel binnen? Moeten we nu niet toch wat minder geven? Of moet ik nu weer meer tijd laten tussen de voedingen? Volgens het rekensommetje (150ml per kilogram lichaamsgewicht) mag ze maar zoveel en we geven nu zoveel en zou dat dan geen kwaad kunnen? Wat kun je jezelf gek maken… Gelukkig lukte het mij toch op een of andere manier om een knopje om te zetten en het min of meer gewoon door Indy te laten bepalen. En bij het eerstvolgende bezoek aan het consultatiebureau bleek dat dat uiteindelijk de juiste call was geweest. De flesjes gaan goed leeg, mevrouw heeft geen krampjes dus volgens de jeugdarts hadden we een mooie balans gevonden tussen hoeveel we geven en hoeveel Indy nodig heeft. En qua groei? Mooi volgens de curve, er precies middenin!

Indy drinkt wat meer dan het gemiddelde kindje en mama moet daar maar gewoon in mee gaan en erop vertrouwen dat Indy het goed blijft aangeven. Niks aan de hand dus, zou je zeggen? Tot de volgende keer dat we moeten ophogen, dan begint het circus van onzekerheden waarschijnlijk weer opnieuw.

2 thoughts on “Hongerrr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *