Moeders gaat weer aan het werk

5 maanden ben ik thuis geweest. 5 maanden! Vanaf het begin van mijn zwangerschapsverlof tot afgelopen week. Het was tijd om weer aan de slag te gaan, letterlijk en figuurlijk. Ik hou heel veel van m’n kleine moppie, maar ik had ook weer zin om aan het werk te gaan en niet van luier naar slaapje te leven. Hoe ik het een en ander probeerde te plannen en hoe deze eerste week back to work eruit zag, vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

Dinsdag, woensdag en donderdag leken mij de geschikte dagen om te werken. Na 16 jaar fulltime te hebben gewerkt in m’n huidige functie, keer ik nu voor 3 dagen terug. 3 aansluitende dagen voelde voor mij prettig, gevolgd door een lang weekend. Planning is alles, bedacht ik me. Ik kwam er al op de eerste dag achter dat dat toch nog niet helemaal in m’n systeem zat.

Dinsdag

De dinsdag begint dan eigenlijk al op maandag hè! Ik had geen zin om alles op de vroege ochtend nog te moeten doen. Ik ben ‘s ochtends niet op mijn best, dus geheid dat het dan mis gaat. Luiertas ingepakt, mijn eigen tas klaargezet en zelfs m’n boterhammen al gesmeerd. Dinsdagochtend maak ik eerst mezelf klaar en ga dan kleertjes pakken voor Indy. Ik zie dat ik nog maar 1 rompertje in haar laatje heb liggen. Ik zou toch zweren dat ik die wasmand toch al helemaal leeg gewassen had…? Jammer genoeg vergeet ik op dat moment om nog een wasje aan te zetten. Deze dinsdag werkte ik over, waardoor ik om 22.00 uur ‘s avonds nog een wasje rompertjes moet draaien.

Woensdag

Tja, die begint dan op de dinsdagavond. Die dinsdagavond dat ik overwerkte en nog om 22.00 uur een wasje stond te draaien. Gelukkig is de luiertas nu zo startklaar, dat ik die alleen maar hoef aan te vullen met pampers en een nieuwe poedertoren. Maar m’n brood klaarmaken, dat vergeet ik vanavond alweer. Dat ging ook één dag goed… De woensdagochtend verloopt gelukkig zo voorspoedig (geen onverwachte spuug-, poep- of huilbuien) dat ik nog voldoende tijd heb om mijn vergeten taakjes van de avond ervoor uit te voeren. En omdat ik nu ineens alle tijd heb, zet ik, voor de zekerheid, nóg maar een wasje aan.

Donderdag

Indy komt uit bed met rode wangetjes, een klagelijk huiltje en een nare hoest. Snap ik ook gelijk waarom ze gisteravond zo hangerig was en weinig dronk. Ik denk dat we de eerste echte verkoudheid te pakken hebben. Ik zag virussen voor me, dokters en een tripje naar het ziekenhuis en…. Ho moeders, doe eens even rustig. Even doorademen. 37.3 op de thermometer en een grote fles helemaal leeg stelt mij weer gerust. Zij ligt daarna alweer te lachen in de box en ik vraag me af of het nou echt nodig was dat ik zo paniekerig deed. We laden het hele spul weer in de auto en een nieuwe dag begint weer. En op tijd.

Al met al valt het me, deze week in ieder geval, mee. Ik weet dat er een ochtend komt die helemaal in de soep loopt. Dat alles mis gaat. Dat ik te laat kom op het werk. Maar ik probeer het in ieder geval allemaal zo te plannen (nadruk op probeer) dat ik wat speling heb. Nu alleen nog leren dat 5 minuten afwijken van de planning niet gelijk betekent dat alles mis gaat…

Oh, op het werk ging het goed! Maar hoeveel zin ik ook had om weer even “mijn eigen ding” te kunnen doen, mezelf zijn, om 17.00 uur gaat de mama-knop weer om en kan ik niet wachten om weer naar huis te gaan, naar m’n schatje!

Wat is jouw tip om ‘s ochtends zo gestructureerd mogelijk de deur uit te gaan?

Joyce - Indyspiratie

Mijn naam is Joyce, woonachtig in een pittoresk boerendorpje in Zuid-Holland met mijn man, onze dochter Indy (september '19) en onze hond Kayla. In het dagelijkse leven werk ik op een notariskantoor en verder hou ik erg van muziek, concerten, festivals, gezelligheid en een wijntje. Ik ben heel blij dat ik na een lang fertiliteitstraject eindelijk mama ben geworden, maar toch is het moederschap soms zoeken, lastig en worstelen. Die heerlijke onzekerheid, de zoektocht naar balans en het hoog houden van alle ballen zal voor andere mama's vast herkenbaar zijn! Lees je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *