vakantiepark

Vorig jaar hadden wij kaartjes gekocht voor het concert van Rammstein in het Goffertpark in Nijmegen. Omdat dat best een eindje van onze woonplaats is, boekten we met vier volwassenen en twee baby’s een midweekje in een vakantiepark. Het werd Center Parcs Het Heijderbos, redelijk in de buurt. En toen kwam Corona. Concert afgelast, maar wat zou er gebeuren met onze midweek vakantie? Enkele weken voor vertrek was de kogel door de kerk: we konden gaan! Wel had uiteraard het park maatregelen genomen om besmetting van het Coronavirus te voorkomen. Hoe wij het hebben ervaren, lees je hieronder!

Center Parcs

Tijdens de zwangerschap ontving ik zoveel vouchers via Prenatal met korting op een weekend of midweekje naar het vakantiepark Center Parcs, dat het zonde zou zijn als je die helemaal niet zou gebruiken. Toen wij dus een concert zouden bezoeken in Nijmegen, leek het ons een goed idee dit te combineren. Aangezien de husband nooit meegaat naar een concert, kon hij mooi op Indy en haar nichtje letten. Maar ja, het concert ging niet door. Het midweekje vakantie bleek enkele weken voor aanvang gelukkig wel door te kunnen gaan, maar wel netjes aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Onze vakantie moest doorgaan, want we hadden er ontzettend veel zin in. Dus we zouden wel zien wat het ons zou brengen.

Aankomst in het park

Normaal gesproken ga je bij aankomst naar de receptie om in te checken. Dat hoefde nu niet. Inchecken kon al 10 dagen voor vertrek online. Bij aankomst was er een soort drive-in gecreëerd. Dus raampje open, informatiepraatje aanhoren, sleutels in ontvangst nemen en naar het huisje om uit te laden. Top! Ik zeg, hou dit erin in het vervolg. Het verliep vlotjes, niemand hoefde de auto te verlaten en we konden snel weer door.

In het hele park zagen we overal voldoende mogelijkheden om je handen te desinfecteren.

Activiteiten

Nou moet ik zeggen, wij gingen met vier volwassenen en twee baby’s van 9 en 10 maanden naar het vakantiepark. Dus wij ondernamen wel wat, maar niet al te veel. De meisjes moeten tenslotte nog een aantal keer per dag een schoonheidsslaapje doen. Wij kozen daarom voor een bezoekje aan het zwembad, Aquamundo, en de Jungledome.

Voor deze activiteiten moet je op dit moment reserveren. Voor het zwembad gelden tijdsvakken van twee uur en in de Jungledome mag je drie kwartier rondlopen. De reservering kon gemaakt worden door een Whatsapp-bericht te sturen naar de receptie van Center Parcs. Super simpel! Het inplannen van de activiteit kon op redelijk korte termijn. Het zwembad sowieso, voor de volgende dag al. Voor de Jungledome moesten we iets meer moeite doen, maar ik vond dat niet erg. Ik snap wel dat het voor de receptiemedewerkers ook een beetje passen en meten is. De bedoeling van de tijdsvakken is uiteraard dat er niet te veel mensen tegelijk bij elkaar zijn.

Aquamundo

In het zwembad Aquamundo zijn de kluisjes en zo niet in gebruik, dus er wordt gevraagd om je zoveel mogelijk al in het huisje om te kleden. De baby’s konden we uiteraard wel ter plekke op een handdoek even voorzien van een zwemluier en het badpakje aantrekken.

Het hele zwembad (het hele park overigens) is voorzien van looproutes. Op een enkel plekje kom je tegenliggers tegen, maar over het algemeen is het eenrichtingsverkeer.

Als je zover bent is het een kwestie van: plonzen maar! Mijn ervaring is dat twee uur zwemmen met een meisje van 9 maanden oud lang genoeg is. Als je wat oudere kinderen hebt, kan ik me voorstellen dat het wellicht wat kort is. Maar, aan de andere kant, het is zo lekker rustig in het zwembad, dat je lekker vaak van de wildwaterbaan af kan, mocht je dat leuk vinden!

Na het zwemmen hebben we de dames voorzien van een badjasje en trokken wij een handdoek om ons heen en gingen we terug naar het huisje. Wij troffen het natuurlijk wel met een weekje vol temperaturen van 27 tot 30 graden, dus was dit heel goed te doen.

Jungledome

De Jungledome was leuk, maar niet echt voor onze kleintjes. We mochten er drie kwartier rond lopen. Wij waren, om precies te zijn, na elf minuten al weer buiten. Het is niet heel groot. Er lopen wat diertjes rond en er vliegen een paar vleermuizen door de lucht. Voor de rest is het vooral veel klimmen en klauteren en dat gaat natuurlijk nog niet, daar zijn onze kinderen nog te klein voor. We zijn lekker nog even op het terras gaan zitten!

Restaurants

Qua eten kozen wij ervoor om het een en ander af te halen en een keer te barbecueën. Bij de snackbar waren bestelpunten aanwezig, waar je via een touchscreen zelf je bestelling kon doorgeven. De Italiaan had het nu ook zo geregeld dat je via een afhaalpunt pizza’s kon bestellen om mee naar het huisje te nemen. Een bepaald deel van het restaurant was afgezet als wachtruimte, waar voldoende ruimte open was gelaten tussen de verschillende tafeltjes. Was je bestelling klaar, dan werd deze vooraan op een tafeltje gezet en omgeroepen en je kon weer onderweg naar het huisje. Ook dit vonden wij allemaal heel prima geregeld.

Als laatste hadden we nog gedacht bij het pannenkoekenrestaurant te gaan eten met de meisjes, maar dat zat helaas al vol. En logisch, het grootste deel van de bezoekers komt met kinderen, dus er zal vast veel animo voor zijn. Had ik maar eerder moeten reserveren. Jammer hier is dat je niet kan afhalen. Maar, ga naar de supermarkt, haal beslag en, mocht je daar zin in hebben, bak ze zelf! Daar had ik overigens geen zin in, dus in plaats daarvan hebben wij een avondje soep met hapjes gegeten. Met die warme temperaturen was dat verder ook helemaal prima.

Cottage

Dan nog heel even kort over het huisje. Een vakantiepark als Center Parcs staat er wel een beetje om bekend wat gedateerd en oubollig te zijn. Helemaal prima, vind ik. Maar het moet wel schoon zijn. Bij aankomst was de vloer niet schoon, het terrasje was volgens mij al heel lang niet meer met een stoomcleanertje schoongespoten en toen mijn man later een doekje over een plint in de keuken haalde, kon je heel prima zien waar hij was gebleven. Ik moet wel zeggen dat de badkamer en wc heel netjes waren, en dat telt voor mij dan toch wel even wat zwaarder. Maar toch, op schoonmaak in het algemeen vond ik dan toch wel wat aan te merken. En juist nu moet daar extra op gelet worden denk ik. Nu de parken een tijd dicht zijn geweest, zou je verwachten dat er wellicht aan onderhoud veel tijd is besteed?

Ik boekte een VIP-cottage. Dat betekent zoveel als een vaatwasser in de keuken, een sauna in de badkamer (die we nu met die hitte toch niet gingen gebruiken) en elke ochtend verse broodjes aan de deur. De broodjesservice was wel echt top. Elke dag een ander soort broodje, voor ieder wat wils. En inderdaad, vers!

Dus, conclusie?

Center Parcs Het Heijderbos is echt wel een mooi park. Gedateerd, dat wel. Maar ruim opgezet, lekker tussen de bomen en voor kinderen is er volop te doen. Wij hebben een heerlijk ontspannen vakantie gehad. Met de genomen maatregelen was het allemaal heel prima geregeld en was het nergens te druk. Ik vond niet dat ik door de maatregelen beperkt was of iets dergelijks. Je past je wat dat betreft misschien ook weer makkelijk aan.

Zoals ik al aangaf, is in het vakantiepark een looproute gemaakt. Dit hield op sommige plekken wel in dat de helling waar kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen overheen konden, was afgezet, omdat daar het tegemoetkomende verkeer langs moest. Ik heb gelukkig een sterke man die de buggy even optilt, maar voor een rolstoel of scootmobiel is dat toch iets lastiger. Dan toch maar even tegen het verkeer in en dat was ook prima. Mensen deden dan toch even netjes een stapje opzij.

Geslaagde vakantie voor ons. Onze eerste met onze dochter. Of ik nog een keer naar Center Parcs Het Heijderbos ga? Weet ik niet, maar dat heeft dan zeker niets te maken met Corona!

Zijn jullie naar een vakantiepark geweest tijdens de Coronacrisis? Hoe heb jij het ervaren? Vond je het heel anders dan anders, of vond je het prima te doen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Joyce - Indyspiratie

Mijn naam is Joyce, woonachtig in een pittoresk boerendorpje in Zuid-Holland met mijn man, onze dochter Indy (september '19) en onze hond Kayla. In het dagelijkse leven werk ik op een notariskantoor en verder hou ik erg van muziek, concerten, festivals, gezelligheid en een wijntje. Ik ben heel blij dat ik na een lang fertiliteitstraject eindelijk mama ben geworden, maar toch is het moederschap soms zoeken, lastig en worstelen. Die heerlijke onzekerheid, de zoektocht naar balans en het hoog houden van alle ballen zal voor andere mama's vast herkenbaar zijn! Lees je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *