Van doorslapen naar hazenslaapjes: slaapregressie?

Slaapregressie

Vanaf dat Indy ongeveer 3 maanden oud was, sliep ze van de één op de andere nacht door. Waar ze kort daarvoor nog één of zelfs twee keer wakker werd voor een voeding, was het vanaf toen ineens klaar. Zo, wij blij! Dat is fijn, dat je weer een lange nacht kan maken. Want de kleine meid sliep ook gelijk van 19.00 uur tot 7.00 uur. Top! Ik dacht dat daarmee het probleem “slapen” was getackeld. Mag ik daar nu even heel hard om lachen? Hahahahaha, help…. Ik had te vroeg gejuicht.

Slaapregressie

Slaapregressie? Daar weleens van gehoord? Die term was mij totaal onbekend. Slaapregressie betekent dat je baby ineens weer minder goed slaapt, terwijl er juist net schot in de zaak zat. Ook slaapjes overdag kunnen moeizamer gaan. Ik zat van de week op het consultatiebureau nog te vertellen dat Indy zo veel slaapt en dat het zelfs op het kinderdagverblijf was opgevallen. Nu zijn het steeds hele korte slaapjes.

Wat online speurwerk en ik lees dat je te maken kan krijgen met 5 slaapregressies. De eerste slaapregressie vindt plaats als je baby 4 maanden oud is. En 3x raden wie er deze week precies zo oud is? Juist… En dan zitten we ook nog steeds in sprong 4 en die 2 elementen lijken aan elkaar gekoppeld. Bedankt sprong 4, heel tof!

Terug bij af

Midden in de nacht is het ineens weer huilen. En driftig zijn. Zelfverzekerd dacht ik op haar af te stappen, een speentje te geven en hop, ze zou zo weer gaan slapen. Rood kruis, niet dus! Haar speentje hoeft ze de laatste tijd sowieso niet meer en nu ze overstuur is werkt het zeker niet. Na een poosje het een en ander te proberen, besluiten we toch maar weer een klein flesje te maken. Dat helpt, kleine koekiemonster. Maar dat was nou net niet meer de bedoeling. Zo zijn we weer terug bij af. 3,5 uur later is het alweer feest. En dan nóg is het geen tijd om de dag te beginnen!

Deal

Sowieso is het weer even een paar dagen “niets is goed”. Natuurlijk weet ik dat ze weer mooie sprongen maakt in haar ontwikkeling en dat is top. Maar ik merk dat ik daar iets te weinig geduld voor heb. Het vergt me de nodige energie en moeite om rustig en kalm te blijven. Dus ik maak met haar een deal:
Als jij nou even niet meer zoveel huilt, zal mama niet zo boos doen.
We bezegelen onze deal met een kusje en kijken verder maar weer wat de dag ons brengt.

Hebben jullie ook te maken gehad met slaapregressie? En hoe ging dat? Ik lees het graag in de comments of in de reacties op Facebook & Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *