Nee, niet bij de kleine meid, bij mama. Die voedingen… volgens mij echt de nummer 1 onzekerheid van nieuwe mama’s. Ik kan er wel 100 blogs over schrijven. Te veel, te weinig, te snel, te langzaam, ik pieker me suf. Misschien ga ik dat ook wel gewoon doen, zoveel schrijven over voedingen! Schrijf ik de onzekerheid hopelijk een beetje van me af…

De eerste dagen nadat Indy was geboren was het de bedoeling dat ze per dag steeds 10cc meer zou gaan drinken. Dus van 30cc op de dag dat ze geboren is tot 80cc de vrijdag daarop. Ik merkte al snel dat dat toen iets te snel ging voor dat kleine maagje, dus ze liet steeds wat staan. Ik maakte mij er toen niet zo druk om, want het leek me logisch dat ze moest wennen aan de steeds groter wordende voeding. De week daarop ging het ook nog niet van harte en bleef er vaak aardig wat over in de flesjes. 

Zoals ik zei maakte ik me er op dat punt geen zorgen om, tótdat de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau langs kwam… Tijdens het gesprek zelf gaf mevrouw aan dat we moesten proberen 4 uur tussen de voedingen te houden. Dan ging het vast beter. De dinsdag erop echter belde deze zelfde mevrouw mij op dat ik met Indy toch maar even langs moest komen, om even naar hart en longen te luisteren. Waarom? Omdat Indy volgens haar “zo slecht dronk”. Ja, toen kreeg ik wel de zenuwen! En bedankt…

Na de check bij de jeugdarts, vroeg deze laatste aan mij waarom ik langs was gekomen, waar ik me dan zo druk om maakte? Euhm, ik?? Jullie belden mij! Er was dus helemaal niets aan de hand, ze was gezond en alert (ja, dat had ik zelf ook wel gezien) en waarschijnlijk had ze gewoon nog even niet zoveel nodig. Baby’tjes geven het zelf goed aan, was de eindconclusie. 

En dat ze het goed zou gaan aangeven, bleek de volgende dagen…

Joyce - Indyspiratie

Mijn naam is Joyce, woonachtig in een pittoresk boerendorpje in Zuid-Holland met mijn man, onze dochter Indy (september '19) en onze hond Kayla. In het dagelijkse leven werk ik op een notariskantoor en verder hou ik erg van muziek, concerten, festivals, gezelligheid en een wijntje. Ik ben heel blij dat ik na een lang fertiliteitstraject eindelijk mama ben geworden, maar toch is het moederschap soms zoeken, lastig en worstelen. Die heerlijke onzekerheid, de zoektocht naar balans en het hoog houden van alle ballen zal voor andere mama's vast herkenbaar zijn! Lees je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *