Week 49: een week van eersten

Week 49, een week van eersten. Indy rolt en grijpt voor de eerste keer en krijgt haar eerste inentingen. Hoe dat allemaal verliep en ook hoe mama met alles omging, lees je hieronder.

Dinsdag: eerste keer grijpen

Grijpen

Indy gaat bijna elke dag even gymmen. Onder haar babygym van Playgro wel te verstaan. De babygym hebben we inmiddels een paar weken en is vanaf het begin af aan een succes. Zodra we haar de eerste keer onder de speelboog legde was ze gefascineerd door de felle kleuren en vormen. Eerst lag ze steeds tegen de speeltjes te lachen en te brabbelen en na verloop van tijd ging ze tegen de speeltjes slaan. Leek het een paar weken geleden nog ongecontroleerd, nu zat er toch echt al richting in en leek het doelbewuster. Dinsdag veranderde slaan in grijpen. Ze bracht heel gericht haar handje omhoog, opende haar handje en…. miste! Aan de hand-oog-coördinatie moeten we nog werken.

Woensdag: eerste keer omrollen

Omrollen

De volgende “eerste” kwam op woensdag. Op haar buik liggen was al heel interessant, maar nu kwam het vervolg. Ik oefen altijd met Indy en als ze op haar buik op de bank ligt, duw ik haar zelf zachtjes om. Ook andersom oefen ik met haar, zodat ze aan het gevoel van omrollen kan wennen. Baby’tjes gaan zo rond de 4 maanden rollen, maar Indy had geen zin om daarop te wachten. Ze ligt op haar buik op de bank en ik zit er bij en zie het gebeuren. Het hoofdje gooit ze omhoog en naar rechts waardoor haar bovenlijfje iets opricht en vervolgens slingert ze haar linkerarm omhoog. Resultaat: ze ligt op haar rug met een grote smile de kamer rond te kijken. Go Indy, de eerste keer omrollen is gelukt.

Donderdag: we oefenen nog wat

Woensdag rolde Indy om op de bank. Ja, hoor ik je denken, dat is een beetje valsspelen want de meeste banken lopen naar de rugleuning toe iets af. Zit wat in, vond ik zelf ook, dus we proberen het vandaag ook nog op een kleedje op de vloer. Eerst gaat het wat moeizaam. Ze krijgt haar bovenlichaam wel iets opgericht, maar ze kan het kantelpunt niet vinden, wat tot frustratie bij Indy leidt. Na een poosje proberen we het nog eens. En zo moeilijk als het net ging, zo makkelijk gaat het nu. Missie geslaagd. Al wordt het nu wel een spelletje voor haar, dus mama moet goed opletten. Maar voor nu is mama vooral heel trots.

Vrijdag: inentingen en verdriet

Inentingen

Vrijdag was het tijd voor bezoekje 3 aan het consultatiebureau. Tijd voor inentingen. Indy krijgt ze vanaf 3 maanden omdat ik tijdens de zwangerschap de DKTP-vaccinatie heb laten zetten. Deze vaccinatie is nu overigens gratis te verkrijgen voor alle zwangeren! Ik moest er helaas nog een eigen bijdrage aan leveren, maar vooruit, voor een goed doel. Maar Indy moet er nu vandaag zelf ook aan geloven. Ze krijgt de DKTP-HIB-HepB-vaccinatie. Tegen difterie, kinkhoest, tetanus, polio en Hib-ziekten. Indy is een relaxte baby dus ik had gehoopt dat ze dit ook rustig zou ondergaan, maar dit was toch wel andere koek.
Al direct is het huilen, arm kind. Ik weet haar vrij snel te troosten, maar als ze weer aangekleed moet worden begint ze weer. In de auto valt ze gelukkig in slaap en het blijft vrij rustig tot een uur of 4. Vanaf dat moment is ze helemaal van slag en stopt ze niet met huilen. En dan schrijf ik huilen maar bedoel ik totale hysterie. Ze is zó verdrietig. Na héél veel knuffelen, een zetpil, troostende woordjes en veel geduld valt ze uiteindelijk in slaap.
En mama? Die veegt haar tranen ook weg… Dat wordt lekker veel kroelen saampjes!

Hebben jullie mijn vorige blog IVF – 1 jaar later al gelezen?

One thought on “Week 49: een week van eersten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *