Zalon

Online kleding shoppen was wel echt één van mijn hobby’s. Wehkamp, Zalando, Bol… Sinds ik op 28 december 2018 een positieve zwangerschapstest in mijn handen had, heb ik haast geen nieuwe kleren meer voor mezelf gekocht. Ja, wat zwangerschapsbroeken, -jurkjes en -shirts, maar that’s it. Alles gaat nu naar de baby. Voor mezelf wat kopen vind ik zonde. Totdat ik door iemand werd gewezen op Zalon van Zalando. In het kader van: mama, doe weer eens wat voor jezelf, vond ik het tijd om mijn hobby weer op te pakken.

Zalon by Zalando

Zahoe? Zalon! Ik merk dat meer mensen het niet kennen. Zalando kennen we allemaal, neem ik even aan. Zalon van Zalando is een stijladvies service. Als je door alle bomen het bos niet meer ziet, als je inspiratieloos bent qua nieuwe outfit, of als je wilt weten welke outfit je bij welke gelegenheid kunt dragen, dan kun je de hulp inroepen van een personal shopper van Zalando.

Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Op de website geef je je styleprofiel door. Persoonlijke info, maten en je stijlvoorkeuren. Na het invullen van al je gegevens, wordt je gekoppeld aan je eigen styliste. Ik kreeg Jetje. Jetje reageerde al snel via de chatfunctie op de website van Zalon met de vraag of ik wat plaatjes van Pinterest kon uploaden met stijlen die ik leuk vond. Eigenlijk had ik toen al een klein beetje mijn bedenkingen. De bedoeling was volgens mij dat je zou worden verrast met een box vol kleren die een ander voor je had uitgekozen. Ik had al een profiel ingevuld en nu moest ik zelf ook nog de plaatjes erbij aanleveren.  

De volgende dag kreeg ik een e-mail dat de kledingkeuze online klaar stond en of ik daar even m’n feedback op wilde geven. Hmm. Het hele verrassingselement was voor mij een beetje weg. Maar goed, nu ik er al zoveel tijd in had gestoken wilde ik het afmaken ook. Je ontvangt de box, past de kleren en wat je niet leuk vind, stuur je kosteloos terug naar Zalando. Dus ik kon wel een gokje wagen.

Feedback verstuurd, nóg wat aanvullende vragen beantwoord en na 2 dagen was het dan toch zover: de box was verstuurd. Een groot deel had ik al gezien, maar de items waarvan ik had aangegeven dat ik ze niet zo leuk vond, werden vervangen. En die zie je dus niet meer ter controle. Zo gaf ik aan dat ik een zwart enkellaarsje al had, maar wist ik niet wat er voor in de plaats zou komen.  

Gestolen moment

Op het moment van bezorging was ik niet thuis. Ik heb zo lang mogelijk gewacht, maar helaas was de pakketdienst nog niet geweest tegen de tijd dat ik echt weg moest. Ik had me helemaal verheugd op het unboxen! De teleurstelling was dan ook groot toen ik middenin een winkel op mijn telefoon een mail ontving met daarin de stijlkaart waarop alle artikelen stonden, mét plaatje, die zojuist bij me afgeleverd waren. Nou moe… weg unboxing momentje.  

Op de stijlkaart zag ik echter wel als eerste de laarsjes die in plaats van de zwarte enkellaarsjes in de box waren gedaan. Ik wist: die móet ik hebben! Hopelijk passen ze.   Eindelijk unboxen   Eenmaal thuis kon ik alsnog niet wachten de doos uit te pakken, want zo’n troela ben ik dan ook weer wel. Het voelt toch een beetje als een cadeautje. Een heel duur cadeautje, dat wel. Maar daarover zo meer.

In onze gang voor m’n grote spiegel met kraan en trekker erop gegraveerd, pas ik alle kleren. En álles is tof. ALLES! Ik moet zeggen, Jetje heeft in de roos geschoten.   Er zaten kledingstukken in de doos die ik zelf niet zou hebben gekozen. En dat is dan wel weer leuk aan zo’n box. Rouches of blousejes zijn normaal gesproken niet mijn ding, maar dit was echt leuk! Hieronder zie je wat er allemaal in mijn box zat. Notice dus de laarsjes met slangenprint waar ik gelijk verliefd op was! 

Zalando

Kosten

Ja. Dan de kosten. Dat was wel even auw. Ze zetten, misschien heel tactisch, niet het totaalbedrag op de bon. Logisch wel, want het is niet gezegd dat je alles houdt. Maar dat wilde ik wel, alles houden. Ik vond alles leuk en na ruim een jaar geen nieuwe garderobe te hebben aangeschaft, vond ik dat ik dat best eens mocht doen. M’n man was het met me eens.

“Tel de bedragen van de items die je wilt houden bij elkaar op”, stond er op de site van Zalando. Oké.   Elke keer als ik de plus in toets op m’n telefoon zie ik de tussenstand. Auw. Auw. Auw again. Nog meer auw. Op je profiel kan je per kledinggroep aangeven welk bedrag je er aan wilt uitgeven. Ik had overal de laagste categorie aangeklikt, maar toch ging ik steeds harder huilen. Heel even overwoog ik zelfs om bepaalde items dan toch maar terug te sturen.  

Het lukte me niet. Een stemmetje in mijn hoofd zei steeds: het staat je allemaal zo leuk, doe het gewoon! Met een klein beetje pijn in de onderbuik typ ik uiteindelijk toch het bedrag in in de Rabobankieren app. Dan maar als een pleister lostrekken: in één keer.

Ook eens proberen?

Ik zeg doen. Ook al wil je niet alles houden. Misschien vind je het te duur, misschien komt je stijl toch niet goed uit de verf. Ik vond het heel leuk om eens te kijken wat een ander voor mij zou uitzoeken. En toevallig was het bij mij een voltreffer. Vind je het niets, dan stuur je alles weer kosteloos terug. De box is eenmalig te bestellen of als abonnement, waarbij je de box 3 of 4 keer per jaar ontvangt. Ik koos voor eenmalig. Ik moet nu eerst weer sparen.  

Voor meer informatie over Zalon van Zalando verwijs ik je naar hun site.

Heb jij weleens gebruik gemaakt van Zalon van Zalando? En wat zijn jouw ervaringen? Ik lees het graag in de comments of in een reactie op Facebook of Instagram.

Joyce - Indyspiratie

Mijn naam is Joyce, woonachtig in een pittoresk boerendorpje in Zuid-Holland met mijn man, onze dochter Indy (september '19) en onze hond Kayla. In het dagelijkse leven werk ik op een notariskantoor en verder hou ik erg van muziek, concerten, festivals, gezelligheid en een wijntje. Ik ben heel blij dat ik na een lang fertiliteitstraject eindelijk mama ben geworden, maar toch is het moederschap soms zoeken, lastig en worstelen. Die heerlijke onzekerheid, de zoektocht naar balans en het hoog houden van alle ballen zal voor andere mama's vast herkenbaar zijn! Lees je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *